Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Voksne BPA - borgerstyret personlig assistance Spørgsmål og svar om BPA BPA efter 95 og udlandsophold

Handlinger tilknyttet webside

BPA efter 95 og udlandsophold

Er det rigtigt, at min søn med en BPA efter § 95 ikke kan få sin hjælper med under udlandsophold?

Er det rigtigt, at min søn med en BPA efter § 95 ikke kan få sin hjælper med under udlandsophold?

Min søn er 100 % døgnpasningskrævende og under BPA § 95, stk. 3 (og ikke under lovens § 96, der gør det muligt at tage sine hjælpe-ydelser til udlandet). Han bor hjemme, og vi ønsker at tage ham med til vores hus i Sverige. Men kommunen (samt det sociale nævn - vi har nemlig anket kommunens afgørelse) siger, at det kan han ikke på en § 95 ordning.

Kan det virkeligt være rigtigt? Jeg ser det som en stor forskelsbehandling. Han kan ikke derfor ikke komme på ferie sammen med os.

Svar:

Ja det er korrekt, at hjælp bevilget efter servicelovens § 95, stk. 3 ikke kan medtages på ferieophold i udlandet. Og det er rigtigt, at det er muligt at medtage hjælpen på midlertidige ophold i udlandet, når der er tale om en BPA-ordning efter servicelovens § 96. Reglerne om hvilken hjælp efter serviceloven, som det er muligt at medtage til udlandet på ferieophold/midlertidige ophold, fremgår af Bekendtgørelse om ydelser efter lov om social service under midlertidige ophold i udlandet. I bekendtgørelsens § 1, stk. 2 er nævnt, hvilken bevilget hjælp det er muligt at medtage under midlertidige ophold i udlandet, og her er ikke nævnt § 95, stk. 3.

 
Sidst opdateret 13/01 2014.