Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Arbejdsmarked Fleksjob Spørgsmål og svar om fleksjob Ret til fleksjobbevis

Handlinger tilknyttet webside

Ret til fleksjobbevis

Har jeg ret til at få lavet et fleksjobbevis, når jeg er bevilget fleksjob og er ledig?

Har jeg ret til at få lavet et fleksjobbevis, når jeg er bevilget fleksjob og er ledig?

Jeg er bevilget fleksjob for ½ år siden, er ledig og modtager ledighedsydelse. Jeg har gentagne gange henvendt mig til min sagsbehandler og bedt om at få et fleksjobbevis, for at jeg bedre kan beskrive mine skånehensyn over for en eventuelt kommende arbejdsgiver. Min sagsbehandler har afvist og siger, at det ikke vil hjælpe i min sag. 

Så mit spørgsmål er: Har jeg ret til at få lavet et fleksjobbevis, når jeg er bevilget fleksjob og er ledig?

Svar:

Ja - du har ret til at få udarbejdet et fleksjobbevis, såfremt du er bevilget fleksjob og modtager ledighedsydelse. Din sagsbehandler har derfor ikke ret til at afvise, at der udarbejdes fleksjobbevis.

Et fleksjobbevis skal indeholde generelle oplysninger om fleksjobordningen, informationer om handicapkompenserende ordninger og endvidere en beskrivelse af dine personlige kompetencer og skånehensyn.

Kommunen skal anvende en bestemt skabelon fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, når de udarbejder fleksjobbevis.

Vi vil anbefale dig, at du henvender dig igen til din sagsbehandler og gør opmærksom på din ret til fleksjobbevis i henhold til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 74 b og § 14 i Bekendtgørelse  om fleksjob. Det er vores oplevelse, at fleksjobbeviset kan være brugbart, når man som ledig fleksjobber skal ud at søge et fleksjob. Fleksjobbeviset er med til at tydeliggøre, overfor en eventuelt kommende arbejdsgiver, hvilke kompetencer og skånehensyn du har, således at arbejdsgiveren kan  vurdere om du matcher arbejdsgiverens behov for arbejdskraft.

Yderligere oplysninger:

DUKHs lovguide om fleksjob

Sidst opdateret 26/02 2018.
Yderligere information om fleksjob