Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Arbejdsmarked Sygedagpenge Spørgsmål svar - sygedagpenge Krav om mindst 4 timers fravær pr. uge

Handlinger tilknyttet webside

Krav om mindst 4 timers fravær pr. uge

Kan jeg være delvist sygemeldt på sygedagpenge?

Krav om mindst 4 timers fravær pr. uge?


Hej! Jeg har et forholdsvist enkelt spørgsmål. Jeg har tidligere været sygemeldt på fuld tid på grund af ryggen. Nu er jeg startet på genoptræning og går to gange ugentlig til genoptræning hos fysioterapeut midt i arbejdstiden. Mit spørgsmål er: Har jeg ret til sygedagpenge i de timer, hvor jeg går til genoptræning. Kan jeg på den måde være delvist sygemeldt?

 

Svar:


Ja det kan du godt, såfremt dit fravær er på mindst 4 timer pr. uge.

Du har efter sygedagpengelovens § 7 stk. 2 mulighed for at modtage sygedagpenge på nedsat tid,  når to eller flere behandlinger, der er foreskrevet af en læge eller tandlæge, medfører delvist fravær fra arbejdet. Det er en betingelse, at dit fravær er på mindst 4 timer pr. uge, i dette timetal indgår transport og ventetid ved de ambulante behandlinger også.

Om du har ret til fuld løn under fraværet (i stedet for sygedagpenge) afgøres af, om du er ansat under funktionærloven / indholdet i din overenskomst eller ansættelsesaftale. Dette forhold skal du afklare med din arbejdsgiver.

Hvis du efter at have været sygemeldt på fuld tid i første omgang er blevet raskmeldt, skal du og din arbejdsgiver være opmærksomme på, at det er muligt, at dine aktuelle helbredsforhold begrunder, at din arbejdsgiver efter sygedagpengelovens § 56  stk. 1 nr. 3 kan få refunderet sygedagpenge fra kommunen i forbindelse med dit fravær ved ambulante behandlinger.

Der vil tidligst kunne ydes refusion fra ansøgningstidspunktet.

Link til Sygedagpengeloven (vær særlige opmærksom på §§ 7 og 56)

 

Sidst opdateret 08/01 2018.
Mere information om sygepenge