Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Børn Merudgifter til børn Spørgsmål-svar merudgifter til børn Lommepenge som merudgifter

Handlinger tilknyttet webside

Lommepenge som merudgifter

Kan min søn få lommepenge bevilget som merudgift, når han ikke kan tage et fritidsjob?

Kan min søn få lommepenge bevilget som merudgift, når han ikke kan tage et fritidsjob?

Er der mulighed for, at min søn under 18 kan få lommepengetilskud, når han pga. sit handicap ikke kan tage et fritidsjob? Hvor gammel skal han være?

Svar:

Det er min vurdering, at du ikke kan få dækket udgiften til lommepenge, fordi dit barn pga. sit handicap ikke selv kan tjene lommepenge ved et fritidsjob. Jeg mener ikke, der er tale om en merudgift, da det ikke er ualmindeligt, at forældre giver deres børn lommepenge, og man kan således ikke sige, at der er tale om (mer)udgifter, som man ikke ville have haft, hvis barnet ikke havde et handicap.

Ovenstående er min tolkning i forhold til servicelovens § 41. Der er hverken i vejledningen, bekendtgørelsen eller i aktuelle principafgørelser beskrevet, hvorvidt forældre kan få dækket merudgiften til lommepenge, når et barn med handicap ikke selv kan tjene lommepenge ved et fritidsjob. Det nærmeste, man kommer, er den ophævede principafgørelse O-69-96 fra Ankestyrelsen. Her afgjorde Ankestyrelsen, at lommepenge ikke var en merudgift ved forsørgelsen pga. handicappet. Men afgørelsen er som sagt ophævet og har derfor ikke længere har vejledningsværdi. 

Klagemulighed

Såfremt din kommune giver dig afslag på en evt. ansøgning om dækning af merudgift til lommepenge til din søn, og du er uenig, kan du påklage afgørelsen til Ankestyrelsen.  

Hvis barnet er over 18 og SU-berettiget

Vær i øvrigt opmærksom på, at unge over 18, der er i gang med en videregående uddannelse og berettiget til SU, kan få et såkaldt handicaptillæg, hvis de pga. af deres handicap ikke har mulighed for at varetage et fritidsjob. Der er dog en række betingelser, som skal være opfyldt.

Sidst opdateret 03/08 2016.
Explorer Portlet