Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Børn Merudgifter til børn Spørgsmål-svar merudgifter til børn Merudgiftsydelse (børn) til kørsel til behandling

Handlinger tilknyttet webside

Merudgiftsydelse (børn) til kørsel til behandling

Skal kommune først dække udgiften til transport til behandling, hvis kilometertallet overstiger 3000 km?

Skal kommune først dække udgiften til transport til behandling, hvis kilometertallet overstiger 3000 km?

Er det rigtigt, at kommunen først er forpligtet til at dække udgifter til transport i forbindelse med mit barns behandling af hørehandicap, hvis de samlede antal km overstiger 3000 km?

Svar:

Nej, det er ikke rigtigt, at det samlede kilometertal skal overstige 3.000 km. Men der er krav om, at de samlede merudgifter skal overstige et minimumsbeløb på 4.524 kr (2014) om året, for at man er berettiget til at få dækket merudgifter efter servicelovens § 41

Hvis afstanden til sygehuset overstiger 50 km (den ene vej), dækkes befordringsudgifter i forbindelse med behandling på sygehuset som udgangspunkt efter sundhedslovens § 171/§ 173), dvs. du skal søge sygehusets kørselskontor om at få dækket dine kørselsudgifter, hvis afstanden til sygehuset er mere end 50 km.

Kan du ikke få dækket kørselsudgifterne fra sygehuset, f.eks. fordi du har kortere end 50 km til sygehuset, kan du søge om at få dækket udgiften som en merudgift efter servicelovens § 41. Her er det en forudsætning, at dit barn er under målgruppen til servicelovens § 41, og de samlede merudgifter overstiger minimumsbeløbet på 4.596 kr. (2015) om året. 

Links:
Netsvar: Kan begge forældre få tilskud til transport ved behandling på sygehuset?
Netsvar: Takst til befordring til sygehus og evt. tilbagebetaling af merudgiftsbevilling
Vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier pkt. 181.

Sidst opdateret 03/02 2015.
Explorer Portlet