Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Børn Tabt arbejdsfortjeneste Spørgsmål - svar tabt arbejdsfortjeneste Tabt arbejdsfortjeneste - udmåling og beregning Modregning af sparede transportudgifter i tabt arbejdsfortjeneste

Handlinger tilknyttet webside

Modregning af sparede transportudgifter i tabt arbejdsfortjeneste

Må kommunen trække de transportudgifter fra, som jeg sparer, når jeg modtager tabt arbejdsfortjeneste?

Må kommunen trække de transportudgifter fra, som jeg sparer, når jeg modtager tabt arbejdsfortjeneste?

I forbindelse med at jeg modtager tabt arbejdsfortjeneste med 34 timer/uge til at hjemmetræne mit barn, har kommunen nu pludselig fundet på at trække et beløb på 201 kr. om måneden for sparet transport. Jeg har naturligvis skrevet til kommunen for at høre, hvad det er for nogen transportudgifter, som de mener jeg skal trækkes for og fik dette svar (uddrag):

"Fradrag for sparede udgifter til transport skal indgå som en del af beregningen. Forklaring er den, at ligesom du mister en arbejdsindtægt, sparer du udgifter til transport til arbejde."

Jeg håber, at I kan hjælpe med at gennemskue og gøre det klart for mig, hvad det nøjagtigt betyder, for jeg kan ikke se det.

 

Svar:

Det er korrekt, at kommunen skal modregne de besparelser, der evt. opstår i forbindelse med, at du modtager hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste (TA) efter servicelovens § 42. Når din TA beregnes, fratrækkes besparelserne i "nettolønnen", d.v.s. efter skat mv. Det kan f.eks. dreje sig om transporudgifter til og fra arbejde eller besparelser på udgift til daginstitution. Det fremgår af § 12 i Bekendtgørelse om tilskud til pasning af børn med handicap eller langvarig sygdom og af børn og unge-vejledningen pkt. 242-244.

Modregning skal ske med den reelle besparelse

Du skal være opmærksom på, at beløbet, der vedrører transport, skal udgøre den reelle besparelse. Beløbet må således ikke eksempelvis beregnes ud fra statens km-takster. Det fremgår af principafgørelse O-58-96.

Sidst opdateret 08/08 2019.
Explorer Portlet