Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Børn Tabt arbejdsfortjeneste Spørgsmål - svar tabt arbejdsfortjeneste Tabt arbejdsfortjeneste - udmåling og beregning Tabt arbejdsfortjeneste: Sygehuskontrol - hel eller delvis kompensering

Handlinger tilknyttet webside

Tabt arbejdsfortjeneste: Sygehuskontrol - hel eller delvis kompensering

Skal kommunen kompensere for den tid, sygehuskontrollen varer eller hele min tabte arbejdsdag?

Skal kommunen kompensere for den tid, sygehuskontrollen varer eller hele min tabte arbejdsdag?

Jeg er far til en pige på 2 år med rygmarvsbrok. Hun går til en del kontroller mm. - alle på hospitalet.

Jeg arbejder skiftehold 12 timer af gangen 2 dag og 2 nat og har fri 6 dage. Jeg har indtil nu fået kompensation for tabt arbejdsfortjeneste for 12 timer, hver gang vi har været til div. kontroller og undersøglser.

Nu har kommunen fundet ud af, at jeg kun kan få max 3- 3½ time dækket pr. gang.
Så mit spørgsmål er: Kan det være rigtigt? Jeg kan ikke bare  gå i 3-4 timer fra mit arbejde og så vende tilbage. Og i øvrigt kan jeg slet ikke nå det på den tid.

 

Svar:

Det er svært for mig at give dig et klart svar, dels fordi jeg mangler yderligere oplysninger om kommunens begrundelse for ændringen, og dels fordi der ikke forelægger klar praksis på området. Men jeg kan give dig en ide om principperne med lovgivningen.

Uddybning

Udgangspunktet for fastlæggelse af omfanget af kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste (TA), er den tid, det er nødvendigt, at forældre - af hensyn til barnet - passer det, f.eks. i forbindelse med kontrol på sygehus.

Som udgangspunkt kan du få TA for selve kontrollen og transporten i forbindelse hermed. Men andre forhold kan også indgå. F.eks. om din datter kan afleveres i dagtilbudet efterfølgende, eller det er nødvendigt at hun pga. sin lidelse, hviler ud derhjemme bagefter. Kan hun afleveres i pasningstilbud efterfølgende, vil du som udgangspunkt ikke kunne få yderligere TA.

Men det afgørende er altså, hvor lang tid der reelt er nødvendigt i forhold til din datters behov for pasning. Og det er din datters behov, der er udgangspunktet for udmålingen og ikke din arbejdsmæssige situation i forhold til, om du kan gå et par timer eller må blive væk en hel dag.

Ingen klar praksis på dette område

Men jeg kan ikke på denne baggrund med 100%´s sikkerhed fastslå, at du ikke kan være berettiget til kompensation for det fulde timeantal. For der er ikke nogen klar praksis på dette område. Der ligger ikke i forvejen afgørelser fra Ankestyrelsen, som forholder sig direkte til den lige præcis den situation, du beskriver.

Sidst opdateret 08/08 2019.
Explorer Portlet