Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp

Handlinger tilknyttet webside

Støtte til ældre bil

Kan jeg få støtte til en ældre handicapbil?

Kan jeg få støtte til en ældre handicapbil?

Jeg har en 3 år gammel bil, som ikke er betalt ud endnu. Jeg vil høre, om det er muligt for mig at få lavet den om, så den kommer til at stå som handicapbil, da jeg vil spare en del penge på det. Min økonomi er helt i bund, men jeg kan heller ikke undvære min bil med den sygdom, jeg har.

 

Svar:

Nej, du kan ikke få din nuværende bil lavet om, så den kommer til at stå som handicapbil. Det skyldes bilens alder.

Et bevilget lån (bilstøtte) skal som udgangspunkt anvendes til køb af fabriksny bil. Man kan dog godt få støtte til en bil, som man selv eller en anden indenfor husstanden allerede har erhvervet sig. Men muligheden gælder kun en bil, som var fabriksny, da man selv eller en anden indenfor husstanden købte den og kun, indtil den er op til et år gammel (eller op til to år gammel hvis der tidligere er givet støtte til den pågældende bil). Det er en forudsætning, at bilen er i en stand, hvor den kan forventes at holde i 8 år.

Regelsættet

Muligheden fremgår af bilbekendtgørelsens § 16, hvor der står:

  • Stk. 1, nr. 1). Lånet skal anvendes til køb af fabriksny bil, jf. dog stk. 2 og 3.
  • Stk. 2. Uanset bestemmelsen i stk. 1, nr. 1, kan der ydes støtte til bil, som ansøgeren eller en anden person i husstanden har købt fabriksny inden for det sidste år. Støtten ydes med virkning fra bilens første registrering.
  • Stk. 3. Der kan ligeledes uanset bestemmelsen i stk. 1, nr. 1, ydes støtte til bil, hvis bilen tidligere er bevilget efter servicelovens § 114 og samtidig er under 2 år gammel regnet fra bilens første registrering. Det er en betingelse, at bilen sikkerheds-, drifts- og kvalitetsmæssigt er i forsvarlig stand og samtidig kan forventes at holde i 8 år.

Det er altså ikke en mulighed i dit tilfælde, fordi din bil er ”for gammel”, men det er en generel mulighed for alle, som har anskaffet en fabriksny bil indenfor det seneste 1-2 år og som efterfølgende findes berettiget til støtte til køb af bil efter servicelovens § 114.

Sidst opdateret 30/12 2017.
Mere information om handicapbil