Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Tværgående Boligindretning Spørgsmål og svar om bolig Støtte til bolig og mennesker med psykiske lidelser

Handlinger tilknyttet webside

Støtte til bolig og mennesker med psykiske lidelser

Er støtte til bolig kun forbeholdt mennesker med fysiske handicaps?

Er støtte til bolig kun forbeholdt mennesker med fysiske handicaps?

Hej. Jeg er en mor, som har ADHD, min søn på 5 år har lige fået diagnosen også! Min søn ønsker at komme væk fra byen, da han synes, at der er for meget larm. Og jeg har lagt mærke til, at når vi tager til noget familie, som bor på landet, er han helt anderledes, han har ro i sig og der er ikke rigtig de daglige konflikter med ham. Er der mulighed for, at man kan få hjælp fra kommunen til at få en ny bolig uden for byen?? Håber du kan hjælpe mig.

 

Svar

Hej - tak for din henvendelse. Jeg kan ikke som udgangspunkt give dig et klart svar på, hvorvidt du i din situation kan få hjælp til et boligskifte udenfor byen. Det vil afhænge af en helt konkret vurdering af din søns handicap i forhold til jeres bolig. Og det er kommunen, der skal foretage denne vurdering.

Det er sådan, at borgere, der alene har et psykisk handicap, også kan få hjælp til boligændringer. Det er ikke alene borgere med fysisk funktionsnedsættelse, der kan få hjælp til boligændring eller anden bolig. En psykisk funktionsnedsættelse kan også begrunde boligændringer/ny bolig. Det afgørende er, at boligændringen skal være nødvendig for at gøre boligen bedre egnet som opholdssted. Det vil sige, kommunen skal ind og vurdere, hvorvidt jeres nuværende bolig er så uhensigtsmæssig i forhold til din søns udvikling og trivsel, at det berettiger støtte til boligændringer/ny bolig. Min erfaring siger mig, at der skal tungvejende argumenter til.

Hvis kommunen vurderer, at der er forhold i jeres nuværende bolig, som er uhensigtsmæssige, vil man først forholde sig til, om den kan ændres og dermed gøre boligen bedre egnet som opholdssted. Hvis det ikke er muligt, vil kommunen forsøge at finde en egnet lejebolig. Først hvis dette heller ikke er muligt, kan kommunen hjælpe dig med anskaffelse af en egnet ejerbolig.

Du skal henvende dig til din sagsbehandler i kommunen. Overfor kommunen skal du oplyse, hvorledes din søn fungerer i dagligdagen og hvordan han påvirkes af sine omgivelser. Kommunen træffer en afgørelse på baggrund af en konkret og individuel vurdering af din søns funktionsnedsættelse og aktuelle boligforhold.

Du kan læse mere i en afgørelse  fra Ankestyrelsen SM 73-10.

Sidst opdateret 12/01 2018.
Mere information om bolig