Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Tværgående Hjælpemidler og forbrugsgoder Spørgsmål - svar hjælpemidler og forbrugsgoder Ekstra eksemplar af hjælpemiddel (ståstøttestativ)

Handlinger tilknyttet webside

Ekstra eksemplar af hjælpemiddel (ståstøttestativ)

Kan jeg få bevilget to eksemplarer af det samme hjælpemiddel?

Kan jeg få bevilget to eksemplarer af det samme hjælpemiddel?

Jeg har søgt om et ekstra ståstøttestativ til min datter til brug i skolen/fritidshjemmet. Der er givet afslag, da kommunen mener, at jeg kan transportere ståstativet frem og tilbage hver dag i vores handicapbil. De mener ligeledes ikke, at det i væsentligt grad vil kompensere for min datters manglende evne til stillingsændring. Her er jeg absolut heller ikke enig.

Hvad er reglerne egentlig?

 

Svar

Man kan kun få bevilget et ekstra hjælpemiddel/ et reservehjælpemidler i ganske særlige tilfælde. Et sådant ganske særligt tilfælde kan være, hvis det er særdeles vanskeligt at medbringe hjælpemidlet udenfor hjemmet. Kommunen skal foretage en konkret vurdering af, om der er særlige vanskeligheder forbundet med at medbringe hjælpemidlet og begrunde deres afgørelse konkret.

Reservehjælpemidler ydes efter behov. Normalt vil der ikke være behov for reservehjælpemidler.

Hvis et hjælpemiddel f.eks. er ydet til brug i hjemmet, kan der efter en konkret vurdering af behovet ydes reservehjælpemidler, når det pågældende hjælpemiddel er meget vanskeligt at medbringe uden for hjemmet.

Kommunen skal altså konkret vurdere og begrunde, om du uden store vanskeligheder kan medbringe ståstøttestativet til skolen/fritidshjemmet.

Klagemuligheder

Hvorvidt det er forbundet med store vanskeligheder for dig at transportere ståstøttestativet, vil i sidste ende afhænge af en konkret vurdering. Jeg kan derfor ikke give dig et klart svar, men i stedet gør dig opmærksom på dine klagemuligheder. I en klage kan du nøje beskrive de vanskeligheder, der er med at medbringe ståstøttestativet.

Jeg vil også råde dig til i forbindelse med en klage at stille spørgsmålstegn ved kommunens vurdering af, at ståstøttestativet ikke i væsentlig grad vil kompensere for din datters manglende evne til stillingsændring. Man kan vel med rimelig grund spørge ind til, hvorfor de mener, at hjælpemidlet er nødvendigt i hjemmet, men ikke i skolen og fritidshjemmet.

Du kan læse mere om bevilling af reservehjælpemidler i Vejledning om støtte til hjælpemidler og forbrugsgoder pkt. 34.

Sidst opdateret 12/01 2018.
Explorer Portlet