Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Tværgående Generelt om sagsbehandling Spørgsmål svar om sagsbehandling Neuropsykologisk undersøgelse

Handlinger tilknyttet webside

Neuropsykologisk undersøgelse

Kan jeg selv vælge en neuropsykolog til en undersøgelse?

Kan jeg selv vælge en neuropsykolog til en undersøgelse?

Min sagsbehandler kræver en neuropsykologisk test. Kommunen har en tilknyttet, der kan lave den, men først om 2 mdr. Mit spørgsmål går på, om man skal vente så lang tid, og om man ikke selv må vælge en neuropsykolog til dette.

Svar

Det er et spørgsmål, jeg desværre ikke kan give dig et klart og tydeligt svar på. Umiddelbart mener jeg, at du ikke selv kan bestemme, hvem der skal undersøge dig, idet det drejer sig om en undersøgelse, som kommunen ønsker som led i afklaring af et sagsforløb.

Der kan muligvis være bestemte faglige grunde til, at kommunen mener, at en bestemt neuropsykolog skal foretage undersøgelsen. Jeg kan dog henvise til, at du foreslår kommunen, at de anvende den neuropsykolog, du selv har fundet - med henvisning til at det fremskynder afklaringen af din sag. Kommunen må kunne give dig en begrundelse, hvis ikke de vil anvende en anden fagperson.

Sidst opdateret 08/03 2018.