Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp

Handlinger tilknyttet webside

Skift af sagsbehandler

Har man ret til at få en ny sagsbehandler, når man ikke kan med den, man har?

Har man ret til at få en ny sagsbehandler, når man ikke kan med den, man har?

De sidste 5 år har jeg kæmpet med min sagsbehandler, men der sker intet. Hun er meget afvisende, og jeg har ikke tillid til hende. Jeg har ofte haft min mor med som støtte, og hun har samme oplevelse. Det er rigtig ubehageligt ikke at kunne snakke med sin sagsbehandler. Derfor vil jeg meget gerne høre, om det er muligt at få en ny?

 

Svar:

Du har ikke et egentligt krav på at få en ny sagsbehandler, men kommunen bør imødekomme dit ønske, hvis det er velbegrundet, og hvis det er muligt. 

Det fremgår af § 4 i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, at borgeren skal have mulighed for at medvirke ved behandlingen af sin sag, og at kommunen skal tilrettelægge sagsbehandlingen på en sådan måde, at borgeren kan udnytte denne mulighed. 

Endvidere fremgår det af pkt. 56 i retssikkerhedsvejledningen, at de personlige relationer mellem borgeren og dennes sagsbehandler kan betyde meget for en tillidsfuld dialog. Kommunen bør være opmærksom på, om der mellem borgeren og sagsbehandleren er skabt en tillidsfuld dialog. Kommunen bør derfor, når det er muligt, og borgerens ønske er velbegrundet, være imødekommende overfor en anmodning om at få en anden sagsbehandler.

Du bør således - i forbindelse med en anmodning om at få en ny sagsbehandler - påpege, hvorfor du ikke kan samarbejde med din nuværende sagsbehandler, og/eller hvorfor du ikke har tillid til hende.  

Du kan læse mere her:

Sidst opdateret 13/05 2019.