Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Voksne Merudgifter til voksne Spørgsmål og svar - merudgifter til voksne Merudgift til højere forsikring ved uheld

Handlinger tilknyttet webside

Merudgift til højere forsikring ved uheld

Kan jeg få dækket højere forsikring, når min hjælper har haft uheld med min bil?

Kan jeg få dækket højere forsikring, når min hjælper har haft uheld med min bil?

Jeg har en hjælperordning og en handicapbil, som hjælperen kører for mig. Nu har hjælperen haft et uheld med bilen, hvilket har medført en højere forsikringspræmie. Kommunen afviser at betale den højere præmie som en merudgift. Må kommunen det?

 

Svar:

Ja, det må kommunen godt.

Det fremgår af principafgørelse 46-12, som Ankestyrelsen har udsendt. Ankestyrelsen fandt, at en forhøjelse af forsikringspræmien for en hjælpemiddelbil som følge af skade forårsaget under hjælpers kørsel ikke kunne dækkes som en merudgift. Det fremgår endvidere af afgørelsen:

"Forhøjelsen af forsikringspræmien kunne ikke betragtes som en driftsudgift, der var forbundet med at have hjælpemiddelbil. Forhøjelsen måtte betragtes som en ekstraordinær udgift, som var udløst af en handling, som ikke var begrundet i den nedsatte funktionsevne. Ankestyrelsen henviste til principafgørelse C-31-07 og udtalte, at der var tale om de samme principper, uanset om borgerens egenbetaling af forsikringen skyldes en selvrisiko eller en præmieforhøjelse."

 

Sidst opdateret 13/01 2014.
Nyhedsmail fra DUKH