Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Personal tools
Viden - selvhjælp
Du er her: Forside Viden - selvhjælp Voksne Socialpædagogisk bistand/bostøtte Spørgsmål om socialpædagogisk bistand - bostøtte Er socialpædagogisk støtte tidsbegrænset?

Handlinger tilknyttet webside

Er socialpædagogisk støtte tidsbegrænset?

Er socialpædagogisk bistand og støtte efter servicelovens § 85 tidsbegrænset?

Er socialpædagogisk støtte tidsbegrænset?

Min bror har fået en bevilling på socialpædagogisk støtte til at få bedre styr på hans indkøb og økonomi samt hjælp til at han får set på sin post og talt med kommunen. Men da han fik bevillingen stod der, at han kun er bevilget støtten i et halvt år, da forventningen så er at han kan klare tingene selv.

Jeg tror ikke, at min bror kan klare tingene efter så kort tid, da han altid har haft problemer med at sætte tingene i system, men han vil ikke klage, da han er glad for den hjælp han trods alt har fået bevilget.

Svar:

Socialpædagogisk støtte bevilges efter servicelovens § 85. Støtten kan efter DUKH´s mening som hovedregel ikke bevilges for en afgrænset periode. Derimod skal kommunen lave opfølgning på bevillingen, hvor der bl.a. ses på, om din bror fortsat har brug for støtten – om omfanget og indholdet er passende eller skal reguleres, eller om din bror vurderes til at kunne klare sig uden støtten.

Kommunen skal på baggrund af opfølgningen træffe en ny afgørelse, såfremt kommunen ændrer eller stopper bevillingen. En afgørelse, som din bror har adgang til at klage over.

Links:
Praksisnyt nr. 13: Ophør eller ændring af løbende bevilling

Sidst opdateret 02/03 2018.