Nyheder

Header:

Barnets lov træder i kraft ved årsskiftet

Kort Text:
Inden sommerferien blev barnets lov vedtaget i Folketinget, og den 1. januar 2024 træder loven i kraft. 
Lang tekst:

Det betyder at en stor del af de bestemmelser på børnehandicapområdet, der hidtil har hørt til i serviceloven, nu er flyttet over i barnets lov. Og det betyder også at indstillinger og henvendelser, til kommunen herunder ansøgninger og underretninger om børn og unge, der er modtaget eller påbegyndt før den 1. januar 2024, men ikke er færdigbehandlet efter serviceloven inden udgangen af 2023, med få undtagelser skal færdigbehandles efter barnets lov.


Indholdsmæssigt er der for en del bestemmelser ikke sket de store ændringer, mens der for andre er sket en række ændringer – og så er der også kommet nye regler og bestemmelser til. Det er med andre ord et spørgsmål om at holde tungen lige i munden, når man skal skabe sig et overblik over den nye lov og de forandringer, den medfører.


I DUKH har de socialfaglige konsulenter brugt en hel del tid på at orientere sig i den omfattende lov, og derudover har det givet anledning til en del rettelser på vores hjemmeside. Imidlertid er der en række bekendtgørelser og vejledninger, som endnu ikke er udkommet i ny form, og der vil derfor være et tidsrum, hvor der vil være en sammenblanding af nye og ”gamle” henvisninger på hjemmesiden.


Samtidig bliver det interessant at følge praksisarbejdet med den nye lov – og de spørgsmål og udfordringer, det måtte give anledning til. I DUKH følger vi det hele nøje, og vil løbende orientere om de tendenser, vi ser.

Kontakt os

Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet

Jupitervej 1 | 6000 Kolding 
mail@dukh.dksikkerpost@dukh.dk  
CVR: 26643058


fb-iconFacebook


Ring til os

76 30 19 30


Mandag
09.00-15.00
Tirsdag
09.00-15.00
Onsdag
09.00-12.00
Torsdag
09.00-15.00
Fredag
09.00-12.00


Tilgængelighedserklæring

Nyhedsmail fra DUKH

Fik du svar på dit spørgsmål?

Luk